Abidin DİNO
Çağdaş Türk resminin öncülerinden sayılan sanatçımız, aynı zamanda bir yazar ve siyasetçidir. İstanbul doğumludur. Atatürk'ün izni ile Sovyetler Birliği'nin ünlü yönetmeni Sergey Yutkeviç tarafından ressam ve dekoratör olarak yetiştirilmek üzere Rusya'ya gitti. 3 yıl orada kaldı. Daha sonra Londra ve Paris'e gitti. Orada Gertrude Stein, Tristan Tzara, Einstein, Andre Malraux ve Pablo Picasso gibi dönemin ünlü sanatçıları ile tanıştı .
Adnan ÇOKER
Sanatçı 1927 yılında İstanbul’da doğdu. 1951 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nden (şimdiki ismiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) mezun oldu. 1955 yılında Avrupa Konkuru’nu kazanarak devlet bursuyla gittiği Paris’te Andre Lhote, Henri Goetz, Hayter ve Emilio Vedova’nın atölyelerinde çalıştı. Mekan kavramından ve yer çekiminden bağımsız duran biçimlerdir. Resimleri renkten çok ton ve biçime ağırlık veren geometrik ve kurgusal özellikler gösterir. Türk resminde 1950’li yıllarda erken örneklerini gördüğümüz soyutçu anlayış, Adnan Çoker’in kişiliğinde tipik temsilcilerinden birini bulur. ‘1961- İstanbul Sanat Festivali Birincilik Ödülü’, ‘1973 - 7nci DYO Sergisi Başarı Ödülü’, ‘1981 - Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü’nü alan sanatçı, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır.
Ahmet YEŞİL
1954 yılında Mersin’de doğdu.1973 yılında Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün’den resim dersi almaya başladı.2015 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Türkiye de pek çok koleksiyonlarda yer alan sanatçının, ayrıca Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere önemli koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir. Sanatçı’nın Ulusal e yarışmalarda 24 ödülü vardır.
Aisin - Gioro PUYİ
Aisin-Gioro Puyi. 7 Şubat 1906 -17 Ekim 1967), Qing hanedanı (Mançu) hanedanının son imparatoru ve Mançukuo'nun ilk ve son imparatorudur. Amcası Guangxu'nun ölümü (14 Kasım 1908) üzerine üç yaşında tahta çıkarıldı, 1911 Devrimi'nin ardından 12 Şubat 1912'de 6 yaşında tahttan indirildi. Bununla birlikte Pekin'de sarayda yaşamını sürdürmesine izin verildi ve Henry adını aldı. 1924'te gizlice Pekin'den ayrılarak Tianjin'deki Japon kolonisine yerleşti. Japonlarca 9 Mart 1932'de devlet başkanı ilan edildi ve 1934'te de Gangde adıyla Mançokuo (Büyük Mançurya İmparatorluğu)'nun imparatorluğuna getirildi. II. Dünya Savaşı'nın sonunda Ağustos 1945'te Ruslara tutsak düştü. 1950'de savaş suçlusu olarak yargılanmak üzere Çin'e iade edildi. 1959'da bağışlandıktan sonra Pekin'de bir botanik bahçesinin makine onarım atölyesinde çalıştı. "Son İmparator" filmi[ Bernardo Bertolucci'nin 1988 adlı otobiyografisinden hareket ederek çektiği The Last Emperor (Son İmparator) filmi 1988'de, en iyi film ve en iyi yönetmen dalları içinde olmak üzere 9 Oscar kazanmıştır.
Ali ATMACA
1947'da Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Kadirli’de, liseyi Adana’da okudu. 1971-72 yılları arası İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesi’nde konuk öğrenci olarak atölye çalışmalarına katıldı.1982’de Paris Güzel Sanatlar Okulu’nda, 1986-88 yılları arasında ise bir koleksiyonerin davetiyle gittiği Roma’da resim çalışmalarını sürdürdü. Sanatçının Türkiye dışında Fransa, İtalya, Japonya, Kanada, ABD başta olmak üzere birçok ülkede özel koleksiyonda ve Fransa, Nice Modern Sanatlar Müzesi ile Antibes, Picasso Müzesi’nde eserleri bulunmaktadır. Bodrum’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı çeşitli yayınlarda sanat yazıları da yazmaktadır.
Ali CANDAŞ
1940 İlköğrenimini Erzurum Gazi İlkokulunda yaptı. 1952 yılında Erzurum Pulur Köy Enstitüsü’ne sınavla girdi. 1956 yılında İstanbul, Çapa öğretmen Okulu resim semineri öğrencisi oldu. 1959 yılında Bu okuldan ilkokul öğretmeni olarak mezun oldu. Aynı yıl İstanbul- Çatalca Bahşayiş köyü öğretmeni oldu Aynı yıl Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü ikincilikle kazandı. 1962 yılında resim-iş öğretmeni olarak Urfa Kız Öğretmen Okulu'na atandı.1965’te Trabzon Karma Ortaokuluna nakli çıktı. Aynı yıl, Ordu, Perşembe Öğretmen Okulu resim-İş öğretmenliğine geçiş yaptı. 1971 yılında ilk kişisel sergisini bu şehirde açtı. 1973 yılında İstanbul-Çapa Öğretmen Okulu resim öğretmenliğine atandı. Bu okulda beş yıl çalıştıktan sonra 1978 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'ne geçti. Şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü. Aynı kurumdan Prof. Unvanı ile 2006 yılında kendi isteği ile emekli oldu.
Ali ERDOĞAN
ALİ ERDOĞAN
ALİ ERDOĞAN Toplum içerisinde sembolik statü, sınıfsal ve etnik temsiliyet gibi sorunlar çözülmek yerine daha da derinleşmektedir. Bu problemli durumun bende yaratmış olduğu travma bir dışavurum olarak çıkmaktadır. Yalnız benim yapıtlarımda ortaya çıkan dışavurum modern sanatın öngördüğü bir manifestonun değil kendi bireysel var olma çabamın yaratmış olduğu gerilimden kaynaklı sanrılardır.
Alp BARTU
Sanatçı, 1947 yılında Manisa’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 1976-1977 akademik yılında mezun olmuştur. Bir çok orta öğretim okul ve kuruluşlarında resim öğretmeni olarak görev aldıktan sonra 1992 yılında Maçka Teknik Plastik Sanatlar Bölümü'nden emekli olmuştur. Bugüne değin 45 kişisel sergi açmıştır. Resimleri yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda, banka koleksiyonlarında bulunmaktadır. Alp Bartu toplumumuzun çeşitli kesimlerinden seçtiği konuları renk ve biçim düzenlemesiyle işlemiştir. Figür, doğa ilişkisi, sevinç, üzüntü ve heyecanla birleştirerek resimlerinde yansıtan sanatçı, İstanbul‘da yaşamını sürdürmektedir
Ara Güler
16 Ağustos 1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Tam adı Aram Güleryan’dır. Ara Güler 1951 yılında Kuru Çeşmedeki Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul'un tiyatro kurslarına devam etti. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine devam etti.Savaş foto-muhabirliği de yapan Ara Güler, 4 tane savaşa gitti. Katıldığı savaşlarda çektiği fotoğraflar dünya çapında çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Hatta çektiği bir savaş fotoğrafı Times dergisine kapak oldu.1962'de Almanya'da çok az fotoğrafcıya verilen Master of Leicaünvan'ını kazandı. İsviçre'de çıkan "Camera" dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı.Ara Güler, Türk fotoğrafının ustalarından birisi olarak dünya fotoğraf tarihinde de seçkin bir yere sahiptir. Belgeci bir fotoğraf biçiminin ustası olması ona ün kazandırmıştır.
Aslı KUTAY
Avni ARBAŞ
Avni Arbaş (1919 – 2003) Türk ressam Avni Arbaş 1919’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Leopold Levy’nin öğrencisi (1940-1947) olan Avni Arbaş,1947’de bir burs kazanarak Paris’e gitti. 1950 yıllarında Fransa’nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, New York ve Belçika’ da bazı karma sergilere katıldı. 1950’ye doğru Avrupa’ ya giden ve orada yerleşerek çevre yapmaya çalışan Türk ressamları kuşağının önde gelenleri arasında yer alır. Yabancı ülkelerde kendi kişiliğini kurma ve geliştirme yolundaki deney ve araştırmaları, söz konusu özelliklerin iyice belirginleşmesini sağlamıştır. Yaptığı her yeni resimle bir öncekini aşarak, günümüzdeki noktaya ulaşmıştır. Konunun ilk etkisini dağıtmayan, figürü doğal yapısından uzaklaştırmayan Avni Arbaş’ın resimlerinde görüntü,hem doğanın belirleyici niteliklerini korur, hem de özgür bir soyutlamaya olanak verir. Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirir.
Ünlü Türk ressamı 1919'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinde Leopold Levy'nin öğrencisi olan Avni Arbaş, 1947'de bir burs kazanarak Paris'e gitti.1950 yıllarında Fransa'nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, Newyork ve Belçika'da bazı karma sergilere katıldı.Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirlenir.
Avni KOYUN
Avni KOYUN 1966 yılından beri Almanya’da sanat yaşamını sürdürmektedir. İlk kişisel sergisini İstanbul’da 2007 yılında açan sanatçının çalışmaları ister soyut ister figüratif bitkisel motiflerle büyük bir kompozisyondan kesilmiş bir parça izlemini uyandırıyorlar, sanki sonsuza dek tekrarlanabilecek olan bir sarmalın detayı gibi, duruyorlar. Bu etki tesadüfü değil; sanatçının 2000’lerin başındaki bilimsel gelişmeleri, özellikle biyokimya alanındaki ‘klonlama’ çabalarını yakından izleyip faks ve fotokopi makineleriyle yaptığı deneyleri devreye sokarak ulaştığı bir yorumdur.
Ayhan TAŞKIRAN
Sanatçı, 1968 Çanakkale doğumludur. 1993’te Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Lisans Eğitimi tamamladıktan sonra, 1966’ da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat dalında “Başlangıcından Cumhuriyet Dönemine Kadar Seramik-Resim İlişkisi” isimli Yüksek Lisans Tezini tamamladı. 1998’de 59. Devlet Resim Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı. Sanatçı resim çalışmalarına Çanakkale Çan’da devam etmektedir
Sanatçı,1968 Çanakkale doğumludur. 1993’te Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Lisans Eğitimi tamamladıktan sonra, 1966’ da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat dalında “Başlangıcından Cumhuriyet Dönemine Kadar Seramik-Resim İlişkisi” isimli Yüksek Lisans Tezini tamamladı. 1998’de 59. Devlet Resim Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı. Sanatçı resim çalışmalarına Çanakkale Çan’da devam etmektedir.
AYHAN TAŞKIRAN 1968 – Sanatçı,1968 Çanakkale doğumludur. 1993’te Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Lisans Eğitimi tamamladıktan sonra, 1966’ da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat dalında “Başlangıcından Cumhuriyet Dönemine Kadar Seramik-Resim İlişkisi” isimli Yüksek Lisans Tezini tamamladı. 1998’de 59. Devlet Resim Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı. Sanatçı resim çalışmalarına Çanakkale Çan’da devam etmektedir.
Aysun AKBULUT
1966 Ankara doğumlu Aysun Akbulut, Hacettepe Üniversitesi mezunudur.Resme çocukluk yıllarında Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde Eşref Üren ve Osman Zeki Oral'dan dersler alarak başladı. Sonraki yıllarda İstanbul'da Orhan Taylan Atolyesini bitirdi.
Ayşen CAN
Çankırı doğumludur . Kaptan eşiyle altı yılı açık denizlerde geçirdi , otuzdan fazla ülke gezdi . Çok güçlü görsel hafızaya sahip olan ressam , detaycı ve titiz kişiliğiyle hiç bir ayrıntıyı kaçırmamış zamanı gelip resme başladığında hocası Günay İlhan'ın desteğiyle hepsini tek tek tuvallerine aktarmayı başarmıştır . Gerçekçi ifade ve ve bu ifadeyi güçlendirmede kullandığı ışık-gölge ile boyut kazandırdığı tablolarında hantal görünümlü büyük gemilere zarafet kazandırıyor .
Bedri BAYKAM
Sanatçı, 1957 Ankara doğumludur. Altı yaşında Ankara, Bern ve Cenevre'de ilk eserlerini sergiledi. Harika çocuk olarak tanımlandığı 1960'lı yıllarda Avrupa ve Amerika'nın birçok sanat merkezinde sürekli olarak sergiler açtı, büyük ilgi gördü. İstanbul Fransız Lisesi'ne devam eden Baykam 1975 yılında Paris'e taşındı. 1980-1984 de California College of Arts and Crafts'de resim ve sinema eğitimi gördü. Bu süre içinde San Francisco, New York, İstanbul ve Paris'te birçok sergiler açmaya devam etti. 1987'de atölyesini İstanbul'a taşıyan Baykam, bugüne kadar 100 kişisel sergi açtı, birçok grup sergisine katıldı, birçok kısa metrajlı film ve video filmleri çekti, filmlerde aktörlük yaptı. Baykam'ın yayınlanmış 23 kitabı bulunuyor. Bedri Baykam UNESCO IAA Uluslararası Sanatçılar Derneği ve Bu derneğin Türkiye Ulusal Komitesi’nin Dünya ve Ulusal Başkanlığını 2015'ten beri yönetmektedir.
Bedri Rahmi EYÜBOĞLU
(1911 – 1975) Sanatçı 1911 yılında Görele’de doğdu. 1929 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’ne (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) girdi. Burada Nazmi Ziya ve İbrahim Çallı’nın öğrencisi oldu. 1930 yılında eğitimini bitirmeden, ağabeyi Sabahattin Eyüboğlu’nun yanına Paris’e gitti. Orada Andre Lhote’un yanında resim çalıştı. Daha sonra evleneceği eşi Eren Eyüboğlu ile de burada tanıştı. Yurda döndükten sonra 1934 yılında “D Grubu”nun dördüncü sergisine otuz resmi ile katıldı. İlk kişisel sergisini de aynı yıl Bükreş’te açtı. 1936 yılındaki diploma yarışmasında ‘Hamam’ adlı kompozisyonuyla birinci oldu. Aynı yıl Moskova’da düzenlenen ‘Çağdaş Türk Sanatı Sergisi’ne katıldı. 1940’lardan sonra duvar resimlerine yöneldi. İlk duvar resmini 1943 yılında İstanbul’da, Ortaköy’deki Lido Yüzme Havuzu için yaptı. 1947 yılında İstanbul’da özel bir atölye ve galeri açtı. 1950 yılında Ankara’da sanatının o güne kadarki bütün dönemlerini kapsayan bir sergi düzenledi. 21 Eylül 1975 tarihinde İstanbul’da vefat etti.
Bedri Rahmi EYÜPOĞLU
Bedri Rahmi EYÜPOĞLU(1911-1975) 1911 yılında Görele'de doğdu.1929 da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde(şimdi Mimar Sinan Üniversitesi) başlayıp Paris'te sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisinde ders vermiştir. Özellikle El Baskı yazmacılık, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı.
Bora AKINCITÜRK
Sanatçı 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi, Grafik Bölümü’nü bitirdi. Middlesex Üniversitesi’nde güzel sanatlar alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ninja Kaplumbağalar, Renkli Kaplanlar ya da Mickey Fare, sanatçının resim ve heykellerinde görebileceğiniz referanslardan bazılarıdır. Londra,Almanya ve NewYork’ta da sergilere katılmış olan sanatçı yaşamını ve çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdürmektedir.
Burhan UYGUR
1961 yılında şimdiki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan, dönemin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüpoğlu Atölyesi’nden 1969 şubat döneminde mezun oldu. 1970’de Avustusya Hükümeti’nin bursuyla Salzburg Yaz Akademisi’nde ressam Corneille ile çalışı. Hollanda’da bir sokak sergisi de açtı. 1968’deki ilk sergisinde beklediği ilgiyi bulamadı ama, aynı yıl Çağdaş ressamlar Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada yılın genç ressam unvanını alarak birinci oldu.
Can ERSAL
Ressam Can Ersal 1973 İstanbul doğumludur. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. İyi bir mimar olmak için, iyi bir sanatçı olmak gerektiğini düşünen Can Ersal Uluslararası Ressamlar Birliği ödülüne layık görülmüştür. Sanatçı eserlerinde usta şairlerin şiirlerine de yer vermektedir. Atölye çalışmalarına İstanbul’da devam eden sanatçının eserleri kişisel sergilerinin yanı sıra karma sergilerde de yer almaktadır
Cem AYHAN
Cemil EREN
Sanatçı, 1927 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesinde doğmuştur. İlk resim derslerini askeri okulda hocası Şemsettin Arel’den almıştır. 1953’de Anıtkabir’in tavan fresklerini gerçekleştirmiştir. Yurtiçi ve yurtdışında (ABD, Ürdün, Almanya, Polonya) birçok sergiye katılmış ve ilk kişisel sergisini 5 Ocak 1957 tarihinde Ankara Türk-Amerikan Derneği’nde açmıştır. Yerleşim ve doğa olarak Bodrum, balık ve balıkçılar, kuşlar kısaca deniz kültürü her döneminde vazgeçemediği konular olmuştur. Ressam Cemil Eren, 27 Kasım 2016 tarihinde yaşamını yitirmiştir.
Cengiz UĞUR
1974 Bursa doğumlu olan sanatçı, Uludağ Üniversitesi Resim Bölümü ve Mimar Sinan Üniverstesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Bölümü mezunu. Birçok karma ve kişisel sergide yer almış olan sanatçı, çalışmalarına halen İstanbul'daki atöyesinde devam etmektedir.
Çağatay GÖKMEN
1905 - 1988 Sanatçı,1970 Zonguldak doğumludur. Lisans ve Yüksek lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesinde yapmıştır. Ankara Bilkent Üniversitesinde eğitim almıştır. Yurtiçinde ve yurtdışında bir çok kişisel ve karma sergiye katılmıştır. 2013 uluslararası Müzeler Günü ve Galeriler Gece’sinde Türkiye’yi temsil etmiştir. Gökmen’in eserleri Bulgaristan’ın Türkiye Filibe Başkonsolosluğu residansının duvarlarında yer almaktadır. Sanatçı, 2016 yılında İtalya –Türkiye adına yapmış olduğu kültür ve sanat katkıları nedeni ile İtalya Cumhurbaşkanından Şövalyelik nişanı ile onurlandırılmıştır.
Devabil KARA
1962 Şenkaya doğumludur . 1982-1986 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Resim Bölümü'nde eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, ‘Sanatçı Kişiliğinde Psikolojik Algı’adlı Sanatta Yeterlik tezini verdi. Halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Devrim ERBİL
DEVRİM ERBİL 1937 – Sanatçı,1937 Uşak doğumludur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümüne yetenek sınavını kazanarak 1955 yılında girdi. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencisi olarak 1959 yılında mezun oldu. İlk sergisini lise öğrencisi iken Türk Amerikan Derneğinde açtı. 1970 yılında Doçent, 1981 yılında Profesör oldu. 1991 yılında ise Devlet sanatçısı ünvanı aldı. 2004’te Balıkesir Belediyesince ‘’Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi’’ adıyla kişisel müzesi açıldı. Sanatçı resim dalında 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldü. Doğuş Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı ve halen görevini sürdürmektedir.
Sanatçı,1937 Uşak doğumludur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümüne yetenek sınavını kazanarak 1955 yılında girdi. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencisi olarak 1959 yılında mezun oldu. İlk sergisini lise öğrencisi iken Türk Amerikan Derneğinde açtı. 1970 yılında Doçent, 1981 yılında Profesör oldu. 1991 yılında ise Devlet sanatçısı ünvanı aldı. 2004’te Balıkesir Belediyesince ‘’Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi’’ adıyla kişisel müzesi açıldı. Sanatçı resim dalında 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldü. Doğuş Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı ve halen görevini sürdürmektedir.
Ender DANDUL
1955'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan sanatçı, öğretim üyeliği ve tasarımcı sorumluluğu gibi bir serüven ile başlayan sanat hayatında, sanat atölyesi yöneticiliğinden yayıncılık sektöründe kitap tasarımcılığına kadar uzanan yaşam kesitlerine sahiptir. Hala Beykent Üniversitesi’nde öğrencilerine ders vermektedir. Dandul’un resimleri her şekilde özgürlükten yanadır. Bugüne kadar dördü yurt dışında olmak üzere 32 sergi açmıştır
Engin İNAN
Sanatçı 1943 yılında Malatya’da doğdu. 1968 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nden mezun oldu. Salzburg Yaz Akademisi’nde Prof. Emilio Yedova ile, Münih’te Prof. Mac Zimmerman ile çalıştı. 1985 ve 1986 yıllarında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda konuk profesör olarak bulundu. Ergin İnan’ın sanatı, var oluşla yok oluş arasındaki meta-fizik anlamın kendi bakış açısından irdelenip yorumlanmasına dayanmaktadır. Resimlerinde Doğu ve Batı kültürlerinin sentez arayışları gözlemlenir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında Almanya, Norveç, İngiltere, Belçika, Hollanda, Japonya gibi birçok ülkenin müzelerinde ve çok sayıda özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanatçı çalışmalarını halen İstanbul ve Berlin’de sürdürmektedir.
Engin VAROL
17 Şubat 1949’da İstanbul’da doğdu. Öğrenim hayatından sonra serbest muhasebecilik ile uğraştı, ticaret hayatına atıldı. İçindeki sanat aşkı karşı konulamaz bir hal alınca, maddi birikimlerini tablo ve sanat eserleri alımına harcamaya başladı; bir yandan da dönemlerine damgasını vurmuş ressamların hayatlarını, eserlerini araştırıyordu. Araştırdığı ressamlar arasında özellikle Vincent van Gogh ve Leonardo da Vinci'den çok etkilendi. Ancak, artık araştırma ve yardım gibi faaliyetler sanat açlığını doyurmaya yetmiyordu. İlk eserlerini meydana getirmeye başladı. Mistisizm ve sürrealizm etkisindeki tablolarını seriler halinde meydana getirdi, etkilendiği olay ve kişileri zihninde canlandırarak yaptığı resimlerini yine aynı olay veya kişilere atfederek gruplandırdı. Sanatçı, İstanbul ve Bodrum'daki atölyelerinde çalışmalarına devam etmektedir.
Sanatçı 1949 yılında İstanbul’da doğdu. Öğrenim hayatından sonra serbest muhasebecilik ile uğraştı, ticaret hayatına atıldı. İçindeki sanat aşkı dayanılmaz bir hal alınca, maddi birikimlerini tablo ve diğer sanat eserleri alımı için harcamaya başladı; bir yandan da dönemlerine damgasını vurmuş ressamların hayatlarını ve eserlerini araştırıyordu. Araştırdığı ressamlar arasında özellikle Vincent van Gogh ve Leonardo da Vinci’den çok etkilendi. Ancak, artık araştırma ve yardım gibi faaliyetler sanat açlığını doyurmaya yetmiyordu. İlk eserlerini meydana getirmeye başladı. Mistisizm sürrealizm etkisindeki tablolarını seriler halinde meydana getirdi, etkilendiği olay ve kişileri zihninde canlandırarak yaptığı resimlerini yine aynı olay veya kişilere atfederek gruplandırdı. Sanatçı, İstanbul ve Bodrum’daki atölyelerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Enis AKTAŞ
Sanatçı, 1921 Ankara doğumludur. Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümünden mezun olmuş ve 1990 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin ilk resim öğretmeni olarak atanmıştır. 1991 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007- 2017 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Sanatçı, emekliliğinin ardından İzmir’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmüş olup, 2017 yılında geçirdiği ani kalp krizi sebebiyle vefat etmiştir.
Erdem UÇKAN
ERDEM UÇKAN (1953-2009) 1953 Yılında Moda’da doğdu. Kozmopolit bir sanatçı olan Erdem, Güzel Sanatlar Akademisi’nden diploma alarak Nice’e taşındı. Sonrasında İstanbul’a dönüp dört yıl rehber ve çevirmen olarak çalıştı. İngilizce, İtalyanca, Fransızca tercüme yapıyor olması yaşamış olduğu eğitim sürecinin on kattıkları arasında yer alırken aynı zamanda sanat çalışmalarını yürütmüştür. Erdem o dönemde bize şöyle diyordu: Önce İstanbul’un camilerini resmetmeye başladım sonra sinagog ve kiliselerini de ekledim, Cumhuriyet dönemi ve sonrası manzaralarını o yerleri yeniden keşfetmek giderek ülkemin tarihini inceleyen bir çalışmaya itti beni. İstanbul’un tarihinde, Pera bölgesinde izleri gözükmektedir. Araştırmalarım sonucunda tarihi kitaplardan bulduğum yerler Osmanlılar, Levantenler, Bizanslılar, Yunanlılar’ a aitti, ve bende resimlerimde bunu yansıttım. Biz Asmalımescit de Erdem ile aynı dönemlerde yaşayanlar, onun ürettiklerini sevdik saygı duyduk, ve onun efendiliği insanlar ile olan düzgün ilişkilerini medeni davranış şeklini unutmayacağız. Hatıraları ve eserleri ile hep bizlerle yaşayacak.
Eren EYÜBOĞLU
1912 de Romanya’da doğan Eren Eyüboğlu, orta öğrenimini yaptığı sıralarda aldığı resim derslerini geliştirmek için güzel sanatlar akademisi ‘ne girerek Resim Bölümünde okumuştur.1930’da Bedri Rahmi EYÜBOĞLU ile tanışmış, 1936 da evlenerek İstanbul’a yerleşmiştir. Bir süre sonra eşiyle birlikte D Grubu’na katılarak topluluğun çalışmalarında etkin rol oynamıştır. Bedri Rahmi ile Anadolu’nun pek çok yerini gezen Eyüboğlu , resimlerinde yarı soyut ve dışavurumcu denebilecek bir doğa görüşüyle, doğu insanına ve geleneksel yaşama yönelik konuları işlemiştir. Sanat yaşamı süresince çeşitli değişim ve gelişmeler geçirse bile, yapıtlarında folklorik özellikleri plastik değerlerle bütünleştirmiş, çağdaş ve özgün biçim olgunluğunu anıtsallığa ulaşma çabası ile çalışmıştır.İngiltere, Almanya, Belçika, New York, Berkeley, New Jersey ve İstanbul’da sergiler açan Eren Eyüboğlu, sanatı ve sanata olan tutkusunu, “Bu yolun önü tıkanık mı, açık mı, ilerledim mi, geriledim mi bilmiyorum.Bildiğim tek şey var…. Çalışmak…., yarım yüzyıldır sürdürdüğüm çabamı, ölüm elimden alana kadar sürdüreceğim. Eren Eyüboğlu 1988 yılında, 76 yaşında aramızdan ayrılmıştır.
Ergin İNAN
ERGİN İNAN 14 Kasım 1943 tarihinde Malatya'da doğdu. 1964 senesinde İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim bölümüne girdi, 1968 senesinde ise mezun oldu. Aynı dönemde bölümünün asistanlık sınavına girdi. Sınavı kazandı ve Helmut Hungerberg'in asistanlığını yapmaya başladı. 1969 senesinde Salzburg Yaz Akademisi'ne katıldı, Prof. Emilio Vedova ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdi. 1971 yılında Almanya'ya akademik değişim bursu kazanarak gitti. 1972-73 seneleri arasında Fransa ve İtalya'da çalışmalar yürüttü. 1975 yılında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunda öğretim üyesi oldu. 7 sene sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görevine devam etti. 1985 yılında ise profesör unvanını almaya hak kazandı ardından akademik kariyerini Yeditepe Üniversitesinde sürdürdü. 2010 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü resim dalında kazanmıştır.
Erkan ÖZDİLEK
Sanatçı, 1959 senesinde Kayseri’de doğmuştur. 1982 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nu bitirmiştir. Aynı yıl Devlet Resim ve Heykel Sergisi Başarı Ödülü sahibi olmuştur. 1991-1993 yıllarında yine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde master yapmıştır. 1997 yılına kadar Grafik Bölümü'nde Temel Sanat Eğitimi'nde görev almış olup, aynı üniversitede doktora yapmıştır. 1994 yılında Düsseldorf Stadministerium’a misafir sanatçı olarak katılmış, Alman Hükümeti bursu ile Düsseldorf ve Berlin’de projeler gerçekleştirmiştir. İstanbul’da yaşayan sanatçı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi' dir. 1998 yılında başladığı Temel Eğitim Bölümü Temel Sanat Eğitimi Ana sanat Dalı'ndaki öğretim üyeliği görevini halen sürdürmektedir. Sırası ile Resim, Seramik, Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Sinema Televizyon ve Tekstil bölümlerine temel sanat eğitimi vermektedir.
Ersin BURAK
Sanatçı, 1946 yılında Adapazarı’nda doğmuştur. Türk Karikatürist ve çizgi roman sanatçısıdır. Çizerliğinin ilk yıllarında reklam ajansı işleri yanında çeşitli dergilerde çizimler yaptı. İlk olarak ağabeyi Sezgin Burak tarafından Tarkan dergisine resimlediği kapak ve orta sayfa çizimleriyle dikkat çekti. Güzel Sanatlar Akademisi mezunu sanatçı çizgi romana gönül verdi. 1978’de Hürriyet gazetesinde yayınlanan belgesel çizgi romanı Çanakkale Geçilmez Ersin Burak’ı sektörün ustaları arasına sokmuştur. 2005 yılında Rodeo Yayıncılık’la çalışmaya başlamış, Muhammedin doğumuna kadar ki süreci dört sayfalık kısa bir belgesel çizgi romanı Rodeo Strıp’in 11.sayısında yayınlanmıştır.
Ertuğrul ATEŞ
1954 yılında Adana’da doğmuştur. 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde Halil Akdeniz in öğrencisi olarak öğrenim görmüş ve 1977 de mezun olarak İngiltere’ye gitmiştir. İlk sergisini 1980 yılında İstanbul’da açmış ve çalışmalarını 1987 yılına kadar İstanbul da sürdürmüş, ABD ‘ye giderek New York’a yerleşmiştir. Ünlü 57.Cadde galerilerinden Terry Dintanfass galerisine ve Chicago Modern Sanatlar Müzesi’nde “Yükselmekte olan Sanatçılar” sergisine kabul edilmiştir. Miami, Dallas, Barselona, Kopenhang, New York, Los Angeles, Boston ve Pekin’de birçok sergi açmış olup, yaşamını 2005’den bu yana Türkiye’de sürdürmektedir. Sanatçının “Kurdeleli Ressam” olarak anılmasını sağlayan ve neredeyse bütün resimlerinde yer verdiği kurdele öğesi 1990’lardan sonraki dönem yapıtlarında izini kaybettirmiş.
Esra NAS
Fevzi KARAKOÇ
1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskıresim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu.
Fikret Mualla SAYGI
1903’te İstanbul’da doğmuştur. Saint Joseph Fransız Okulu’nda ve daha sonra bir süre Galatasaray Lisesi’nde okumuştur. Resim yeteneğinin farkına vararak kısa zamanda güçlü bir desen bilgisi edinmiş olup, başarılı resimlemeler, moda çizimleri ve gravürler yapmış, desenleri dönemin önemli Alman dergilerinde yayınlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı başvuru üzerine 1934’te Ayvalık Ortaokulu resim öğretmenliğine atandı, ancak kısa bir süre sonra bu görevinden istifa etmiştir. 1939 yılında gerçekleşen Uluslararası New York Fuarı Türk Pavyonu için Abidin Dino’nun isteği üzerine “İstanbul” konulu otuz kadar tablo yapmıştır. Fikret Mualla ömrünün sonuna dek felçten mustarip kaldı ve 20 Temmuz 1967’de hayatını kaybetmiştir.
Fikret ÖZTÜRK
Sanatçı 1961 yılında Eskişehir’de doğdu. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.
Gaye ATEŞ
Sanatçı,1977 Erzincan doğumludur. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliği Bölümü Heykel Ana Sanat Dalı’ndan mezun olmuştur. Aynı yıl girdiği Marmara ÜniversitesiEğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim Bölümü’nde “Plastik Sanatlar Eğitimi’nde MateryalOlarak Bakırın Yeri ve Önemi” konulu yüksek lisans tezini 2006 yılında tamamlamıştır. 2005-2006 yılları arasında, Emir Sencer İlköğretimOkulu İş Eğitimi öğretmenliği görevini sürdürmüştür. 2006 yılında asistan olarakbaşladığı Devrim Erbil Atölyesi’nde, resim ve özgün baskı alanlarındaki çalışmalarınahalen devam etmektedir.
Gül ALPATA
Sanatçı, 1954 İstanbul doğumludur. Resim çalışmalarına çeşitli atölyelerden dersler alarak başlamıştır. 2001 yılından itibaren Mahir Güven Atölyesi’nde öğrenim görmüş olup, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli karma sergilere katılmıştır. Gül Alpata resimlerinin esin kaynağı olan kadına bakışı şöyle anlatıyor; ‘‘ Resimlerimin mihenk taşı kadının sorunları, ruhsal durumu ve bunların irdelenmesi, çözümlenmesi ve yorumlanmasıdır.’’ şeklinde ifade etmiştir. Sanatçı halen, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
GÜL ALPATA Sanatçı, 1954 İstanbul doğumludur. Resim çalışmalarına çeşitli atölyelerden dersler alarak başlamıştır. 2001 yılından itibaren Mahir Güven Atölyesi’nde öğrenim görmüş olup, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli karma sergilere katılmıştır. Gül Alpata resimlerinin esin kaynağı olan kadına bakışı şöyle anlatıyor; ‘‘ Resimlerimin mihenk taşı kadının sorunları, ruhsal durumu ve bunların irdelenmesi, çözümlenmesi ve yorumlanmasıdır.’’ şeklinde ifade etmiştir. Sanatçı halen, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Gülçin ANIL
Sanatçı, 1944 İstanbul doğumludur. İlk kişisel sergisini 2000 yılında İstanbul Galeri Replica’ da, ilk karma sergisini ise 1987 yılında Salzburg Galerie im Tanklhause, Avusturya’ da açmıştır. Gülçin Anıl'ın resimleri, sanatçının yaşam öyküsüdür. Tuvaline Kırk yıllık bir zaman dilimindeki yaşanmışlıkları aktarır ve keskin, kararlı fırça darbeleri ve cesur renklerle resimlerindeki öğeleri tamamlar. Sanatçı 30 yılı aşkın süredir profesyonelce resimlerine devam etmektedir.
Gülin Hayat TOPDEMİR
Gülin Hayat Topdemir(d.1976, İstanbul), lisans ve yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladıktan sonra 1998 yılında Salzburg Mozerteum Akademisi'nde çalıştı. Sanatçının gerçekçi bir üslupla resmettiği eserleri kadının ve onun hayal dünyasının karanlıkta kalan gerçeküstü hikayelerini yansıtır. Sembolist’lerdeki gibi romantik ve lirik ama aynı zamanda toplum ve tabulara karşı sert bir tepkiyi resimlerine yerleştiren Topdemir’in yapıtlarında “Kadın”, dingin, fantastik bir distopya kurgusunun içinde görülüyor.
GÜNSELİ KATO
1956 İstanbul doğumludur. 1980 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur.1974 yılında Dr. Süheyl Ünver’in Topkapı Sarayı Müzesinde yaptığı minyatür çalışmalarına katılmasıyla sanat hayatı başlamıştır. Dünyanın dört bir yanına sergiler açmış, konferans ve seminerler vermiştir. Japonya da burs kazanarak, Tokyo ya gitmiş ve On yedi yıllık sanat çalışmalarının sonunda, Tokyo’da kendi adını taşıyan bir minyatür okulu açmıştır. Asahi Gazetesi Kültür Merkezi’nde Günseli Kato Türk minyatür sınıfı açılmıştır, yılda iki kez bu okulda ayrıca 15 yıldır Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders vermektedir. Çalışmalarına İstanbul’ da devam etmektedir. Kapt. TAYFUN SÖZER tarafından hediye edilmiştir.
H. Ender DİKMEN
"BODRUM BİTEZ'DEN TEKNELER" İlk resim eğitimini Hikmet Onat'ın öğrencisi olan babası Rıdvan Dikmen'den alan Kaptan Pilot sanatçımız birçok sergiye katılmıştır.
H.Ender DİKMEN
Habip AYDOĞDU
Sanatçı, 1952 Konya doğumludur. İstanbul tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda sanat eğitimini tamamlamıştır. İlk kişisel sergisini 1976 yılında Oran’da açan sanatçı, beşi yurtdışında olmak üzere elliye yakın kişisel sergi açmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda on İki ödül kazanan Aydoğdu, 21.DYO Resim Yarışması ödülü ile 8. Asya Sanat Bienali Şeref Ödülüne layık görülmüştür. Sanatçı Ankara Batıkent'te bulunan atölyesinde resim yapmaya devam etmekte olup, düş, düşünce İle hayatı dönüştürme çabası içinde olduğunu ifade etmektedir.
HAKAN ESMER
1973 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğan Hakan Esmer, 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur. 1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır.37 kişisel sergi açan sanatçının, aralarında, Tunus / Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali “Büyük Ödül” ünün de bulunduğu toplam 15 ödülü bulunmaktadır. T.C. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında eserleri; Berlin (Almanya), Abuja (Nijerya) ve Nahçıvan Özerk Bölgesi T.C. Büyükelçilik koleksiyonlarına dahil edilmiştir. 2012 yılının Ocak ayında görevinden ayrılan Esmer, çalışmalarını halen Eskişehir'deki atölyesinde sürdürmektedir.
Halim ÇELİKER
1961 Balıkesir doğumlu olan sanatçı, 1980 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Prof. Adnan Çoker atölyesinden mezun olmuştur. 1986 yılında Avusturya Sarzburg Ya Akademisi’de Prof. Reimund Girke ile çalışmalar yapmıştır. 24 kişisel sergisi bulunan sanatçı 1997’den beri Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Rengin ağırlıklı bir işlev taşıdığı ve hacimselliğin soyut planda vurgulandığı bir sanat anlayışını benimsemekte, anatomik yapıyı (bedensellik) espas duygusunun çevrelediği bir atmosfer içinde, insan ve boşluk ilişkisini temel alan bir doğrultu üzerinde değerlendirmektedir.
Hasan Fehmi KETENCİ
Rize doğumlu sanatçımız ilk , orta ve lise öğrenimini Rize'de tamamladı.İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Y.Resim Bölümü'ne girdi.Grafik ve İç Mimari Atolyelerinde uygulama-ihtisas yaptı.1972 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden (DGSA) mezun oldu.İstanbul Üniversitesi,Galatasaray Üniversitesi,Marmara Üniversitesi,Yeditepe Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak bulundu.Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi , İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesinde şuan öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ediyor.
Hasan KAVRUK
Sanatçı 1919 yılında Akseki’de doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitiren (1944) Hasan Kavruk, daha öğrenciliği sırasında devlet sergilerine yapıt vererek sanat yaşamına başladı. ‘Yaşadığım Anadolu’ adını verdiği bir dizi yağlıboya resminde; Anadolu doğasını ayrıntıya dayanan belgeci bir tavırla vermek yerine, taşı toprağı ve ağacıyla, bu doğanın renkli ve değişken niteliğini soyutçu bir resim anlayışıyla yansıtmayı yeğlemiştir. Eğitimini gördüğü Lhote kübizmi onun bu özgür paletini hemen hiç etkilememiştir. Türkiye’de 1950’lerde sayılı ressamların elinde yoğunlaşma belirtisi gösteren soyutçu eğilimde, Hasan Kavruk’un da önemli bir yeri vardır.
Hasan Nazm BALABAN
1955 yılında Bursa Seçköy’de doğan sanatçı, ünlü ressam İbrahim Balaban’ın oğludur. İsmini ünlü şair Nazım Hikmet’ten almaktadır. Birçok kişisel resim sergisi açtığı gibi, babası ile de sergiye katılmıştır. Sanatçı bir söyleşisinde; “Babam, Nazım Hikmet’in çırağıydı. Ben de babamın çırağı olarak ressam oldum. Balaban’ın oğlu olarak resim yapmak ve ortaya ressam olarak çıkmak zor bir işti.” demiştir.
Hasan RASTGELDİ
1945’de Urfa’nın Tülmen Köyü’nde doğdu. 1970 Yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü Hamza İnanç ve Turan Erol Atölyeleri’ nde tamamladı. Resim çalışmaları yanında Halk Bilimleri Dalı’nda araştırmaları ve derlemeleri oldu. 1982 Yılında Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1987 Yılında lisansını tamamlayarak Sanatta Yeterlilik aldı. Ege Üniversitesi Konservatuar’ ında halk oyunları eğitimi verdi. 1989 Yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde resim çalışmalarına katıldı. Bugüne kadar 40 kişisel resim sergisi açtı. Yurtiçi ve yurtdışında yarışmalı sergilere, karma ve grup sergilerine katıldı. Birçok ödül kazanan sanatçının eserleri devlet kurumlarında, yurtdışında ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır
Hüseyin BABAN
HÜSEYİN BABAN (1926-1993) 1926 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1952 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık bölümünü bitirmiş ve bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır.1962’den sonra mesleki çalışmalarını, özel bürosunda sürdürmüştür. 1940’lı yıllarda resim sanatına merak salmış, Kadıköy Halkevi Sanat Atölyesinde, Ressam Şeref Akdik ’in yanında çalışmıştır.1965’te İstanbul’da ilk kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. Kağıt ve Tuval üzerinde yağlıboya resimlerinde, bütün ve parça ilişkilerini organik bir sentez düzeyinde çözümlemeyi ön planda tutmuştur.
Işıl ÖZIŞIK
Sanatçı 1939 yılında Kırklareli’nde doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde sırasıyla Ömer Hatipoğlu, Turgut Zaim, Cemal Bingöl ve Eşref Üren’in öğrencisi oldu. 1963 yılında Anadolu Üniversitesi’nde arkeoloji öğrenimini tamamlayan sanatçı, 3 yıllık asistanlık döneminin ardından kendini tamamıyla sanata verdi. Halen yaşamını ve çalışmalarını ABD’nin Virginia Eyaleti’nde sürdüren sanatçı, 1991 yılından bu yana “Washington Society of Landscape Painters” derneğinin daimi üyesi olup, derneğin ABD’de açılmış olan bütün sergilerine iştirak etmektedir.
İbrahim ASAF
İran'da yaşayan Azeri sanatçı
İbrahim BALABAN
Ünlü Türk ressam İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa’da doğdu. Ceza evinde Nazım Hikmet ile tanışıp ondan resim yapmayı öğrendi. 1953 yılında yine İstanbul’da düzenlediği ilk kişisel sergisiyle, toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. “Birinci Dönem” adını verdiği bu sergiyi 1959 yılından başlayarak çeşitli aralıklarla Ankara ve İstanbul’da açtığı ‘Öteki Dönem’ sergileri izledi. Kendi kendini yetiştirmiş bir ressam olan Balaban’ın eserlerinde, anonim halk resmi geleneği egemen öge olarak önemini korumaktadır. Bu nedenle Balaban’a biçim ve içeriğiyle halk geleneklerinden esinlenen ama bu geleneği çağdaş bir tabana oturtmaya çalışan bir sanatçı gözüyle bakılmalıdır. Konu ise, yine Balaban’a göre, bir ‘öz’dür. Çünkü ona göre insanın yalnızca yaşantısı model alınabilir. Yani “insan”ı, kendi konusu içinde ‘öz ve kabuk oluşması’ düzeyinde ele alıp yorumlamak, tabloya geçirmek gerekir. Balaban’ın sanatı, halktan kaynaklanan bir duyarlığın, anonimlikten kişiselliğe geçişi diye tanımlanabilir.
İBRAHİM BALABAN 1921 -2019 Sanatçı, 1921 yılında Bursa’da doğmuştur. Doğduğu köyün (Seçköy) üç sınıflı ilkokulunu bitirdikten sonra, çobanlık, tarım işçiliği, taş kırma işinde çalışan İbrahim Balaban önce kaçakçılığa adı karıştığı için (1937), sonra da adam öldürme suçuyla (1942)tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet’i tanıyıp ondan resim yapmayı öğrendi. 1950’de çıkan aftan yararlanarak serbest kalınca, İstanbul Maya Galerisi’nde açılan karma sergiye katıldı. 1953’te gene İstanbul’da düzenlediği ilk kişisel sergisiyle, toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Birinci Dönem adını verdiği bu sergiyi,1959 yılından başlayarak çeşitli aralıklarla Ankara ve İstanbul’da açtığı öteki dönem sergileri izledi. Yapıtlarında, anonim halk resmi geleneği egemen öğe olarak önemini korumaktadır.
İhsan ŞURDUM
1930 Konya doğumludur , 1947 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdi. 1954–55 öğretim yılı döneminde Bedri Rahmi Atölyesi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1956 yılında Fransa’ya gitti. 1963 yılında Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ni kurdu. 1965 yılında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde görevlendirildi. 1967'de İtalyan hükümeti bursu ile Roma Merkez Restorasyon Enstitüsü’nde çalıştı ve sertifika aldı. 1949 yılından beri pek çok karma sergilere katıldı.1982’de Mimar Sinan Üniversitesi’nde Restorasyon Atölyesi’ni kurdu. 1995’te emekli oldu.İlk kişisel sergisini 1975’te, son kişisel sergisini de 1999’da açtı. İstanbul, Ankara ve İzmir müzelerinde eserleri vardır.
İlhan BERK
1918’de Manisa’da, Hesna Hanım ve Veli Bey’in altıncı ve son çocukları olarak dünyaya geldi. İlhan, orta öğrenimine Manisa’da başladı; Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Ancak, yoksulluk nedeniyle çalışması da gerektiğinden bir dönem okula ara vermek zorunda kaldı. Yanında çalıştığı dişçinin desteğiyle okulu bitirdi. İlhan, ailede okuyan tek çocuk oldu ve daha fazlasına da ulaştı. İlhan, ilk şiirleri Manisa Halkevi’nin dergisinde yayınlanmaya başladığında henüz 17 yaşındaydı. Şiir kadar bir değerli olgu daha vardı İlhan’ın hayatında; resim... Ressamca şiirler yazıp, şairce resimler yaptığı düşünülürdü hep. Zaten o da, şiirlerinin yanında bir de resimleri sorulduğunda hep şöyle derdi: “Benim tavrım bir ressam tavrı değil, bir şair tavrı. Şiirle bir ilgi kurmaya kalkarsak, şiir gibi “bir anlık”tan söz etmeliyim: Bir yaprak düşer gibi düşer bir dize bende; resim de öyle….” Renkleri ve sözcükleri ustalıkla harmanlayan, hep yenilik peşinde koşan bir İlhan Berk geçti bu dünyadan…
İlkin DENİZ
Müzisyen,Ressam, Çizer İlkokul yıllarında müziğe ilgi duyan İlkin Deniz, okul orkestrasında kimsenin bas çalmak istememesi üzerine basa başladı. Yine lise yıllarında (1975-1979) Cem Aksel ve Tahsin Endersoy’la beraber caz öğrenip, bu alanda kendini geliştirdi.Emin Fındıkoğlu, Erol Pekcan, Önder Focan, İmer Demirer gibi Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarıyla uzun yıllar çalıştı. 1993 yılında Jazzbank isimli Türkiye’deki ilk popcaz albümünü yaptı. 1994 yılından buyana kurucularından olduğu “Telvin” bünyesinde çalıyor. Halen Amerika’da yaşayan İlkin Deniz, David Liebman ile Hollywood jazz festivalinde, Richie Cole ile West Palm Beach’te çaldı. Amerika’da iki albüm çıkardı. Ayrıca,yoğun bir şekilde resme ağırlık verdi. Çizdiği kayıklar çok sevildi.
Kemal İNCESU
Karadeniz-Ereğli 1922-2005 D.G.S.A. mezunudur. Tazminat döneminden beri kökü dışarda, öykünmeci sanat anlayışından son derece rahatsız olan altı kurucu arkadaşı ile Avni Memedoğlu, Nejat Tözge, Marta Tözge, İhsan İncesu, Hikmet Aksüt ve Vahi İncesu ile Yenidal Grubu'nu kurar. İlk sergisini 1959 yılında Beyoğlu'nda açarlar. İkinci sergilerini Nisan 1961'de Balaban'da açarlar. Ancak sıkı yönetim, kominizm propagandası nedeniyle sergiyi kapatır ve sanatı uğruna açtığı sergi yüzünden yargılanır, hapis yatar ve beraat eder. Ressam Kemal İncesu, fırça ve tuvalle idame ettiremediği hayatını Ereğli Lisesi'nde resim ve sanat tarihi hocası olarak uzun yıllar sürdürür.
Krikor Zarifyan
Krikor Zarifyan (1934 - İstanbul) 1934 yılında İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Mıhtaryan ve Harbiye’deki Pangaltı Lisesinde okudu. 1947-1951 yılları arasında İtalyan Ressam Jozef Pelegrini’nin atölyesinde çalışma imkanı buldu. Paris, İsveç, İsviçre, İtalya ve Amerika’da sanat müzelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu.
Kuntay Mert MEŞE
Lerzan ÇİFTÇİGÜZELİ
Levent MORGÖK
Levent Morgök, 1969 Erzurum doğumludur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı 2000 yılından bu yana Çağla Cabaoğlu Gallery’de izleyicisiyle buluşmaktadır. Amerika, Fransa, Belçika, Dubai, İngiltere ve Yunanistan’daki koleksiyonlarda eserleri bulunan Morgök, İstanbul’da çalışmalarına devam etmektedir.
Leyla GAMSIZ
1921 yılında İstanbul'da dünyaya geldi . Babası doktordur , bu sebeple Anadolu'nun çoğu ilini gezmiştir . Öğretmenleri onun resme olan ilgisini çok erken yaşta keşfetmiştir. Gamsız İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünden mezundur ardından Yüksek Resim bölümüne kaydını yaptırdı . Akademide Bedri Rahmi'nin öğrencisi olmuştur . Resimlerinde atölye hocası Bedri Rahmi'nin ve Paris'te yanında çalıştığı Andre Lhote'un etkisi direkt görülmez . Biçimi , belirli ölçülerde bozup değiştirerek , renge ağırlık vererek , içtenlik ve kararlı bir üslup geliştirmiştir Gamsız , 1950 kuşağının önde gelen sanatçıları arasında yer alır . Türk resminin büyük ustalarından olan Gamsız , 89 yaşında hayata veda etti .
LEYLA GAMSIZ 1921 – Sanatçı, İstanbul doğumludur. Ortaöğretim yıllarında, hocası Eşref Üren’den ilk sanat bilgilerini aldı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nü Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölye’sinde öğrenim görerek bitirdi. Fransız Hükümeti’nden Aldığı burs ile Paris’e gitti ve Andre Lhote Atölyesi’nde çalıştı. 1964-1967 yıllarında Akademi ödüllerini, 1987’de 11. Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü’nü kazandı. 2010 yılında İstanbul’da vefat etmiştir. 1950 kuşağının önde gelen sanatçılarından Olan Leyla Gamsız’ın görsel olgunluk ve doğayı bilinç düzeyinde kavrama yeteneği, sanatını belirleyen başlıca ölçütlerdir.
Mehdi REYHANİ
Sanatçı, 1986 yılında İran Tebriz’de doğmuştur. Mirek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur ve 2013-2019 yılları arasında Mirek Görsel Sanatlar Koleji’nde Güzel Sanatlar öğretmenliği yapmıştır. Sanatçı eserlerinde ‘’Parçalanmış kimliğim bugünümün bir parçasını oluşturuyor ve geçmişimi parçalayarak benim ölümüme neden olabiliyor. İnsan özünde çok hızlı bir şekilde her şeyi yeniden yapma ve yok etme gücüne sahip. Bu nedenle sosyal paylaşımlar yanlış yargılarla, insanların yok oluşuna yol açabilir.’’ görüşünü yansıtmaktadır.
Mehmet Refik GÜN
1956 – 2014 Sanatçı,1956 Ankara doğumludur. 1983 yılında Viyana Güzel Sanatlar Akademi’sinde eğitim görmüştür. Sayısız karma sergiye katılan ve çok sayıda kişisel sergi açan sanatçı, İtaya, Fransa, New York Roma ve Berlin’de resim çalışmalarına devam etmiştir. Berlin sanat çevrelerinde Denis Gün ismiyle de tanınan sanatçı, uzun yıllardır yaşadığı Berlin'de vefat etmiştir. Cenazesi Türkiye'ye getirilerek Kanlıca Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedilmiştir. Yapıtlarında kavramsal anlayışı temel alan Gün, beyaz zemin üzerinde leke ve kaligrafi kullanarak eserlerini yorumluyordu.
Mehmet UYGUN
Sanatçı, 1964 yılında Elazığ’da doğmuştur. Lisans eğitimini 1989 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamlamıştır.1991 yılında Resim Ana Sanat dalında yüksek lisans yapmıştır.1993-1994 yılları arasında New York’da çalışmalar yapmış, ve sergi açmıştır. 1998'de M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sanatta yeterlilik almış ve Üniversitedeki görevinden 2004 yılında ayrılmıştır. Sanatçı resimlerinde, Düşsel figürler, masal dünyasının yaratıkları, devasa varlıklar resimlerinin ana unsurlardır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul Zekeriyaköy'deki atölyesinde sürdürmektedir.
Mehmet YORULMAZ
1943 yılında Malatya'da doğan Mehmet YORULMAZ , resim yapmaya 1960 yılında İskenderun'da başladı . 1973 yılında Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun oldu . Hiç gazetecilik yapmadı ve resme yöneldi . Araştırmacı , şüpheci ve çok sesli taraftarı bir sanatçı olan YORULMAZ , seçtiği konular üzerinde derinleşmeye çalışıyor . Sanatçının çok sayıda şahsi sergileri bulunmaktadır
Mehmet Zeki KABA
1958 Yılında Eskişehir'de doğdu. Eskişehir Maarif Koleji, Boğaziçi Üniversitesi Turizm Bölümü 1978 mezunu. Aynı dönem Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar kulübü başkanlığı ve Animasyon kulübü kuruculuğunu yaptı. 1978-1982 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif sanatlar bölümü kayıtlı öğrencisi. Bu dönemde Osmanlı ve Ortadoğu minyatür sanatına ilgi duyup minyatür çalışmalarına başladı. 1987- 1996 yılları arasında New York Jafferson Yalley de ve Lucy Maxym kolleksiyonlarında yer alıp Macys ve Beverly Hills Gums da sürekli sergileri oldu. Sanatçı; Minyatür ve resim çalışmalarına bir süre ara verdikten sonra son üç yıldır Bodrum - Yalıkavakta çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Memduh KUZAY
1957 Kayseri doğumludur. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü, Prof. Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. Aynı yıl Amerika'ya gitti ve 1985-1986 yılında Galeri Matisse'nin ressamlarından biri oldu. Aynı zamanda sanat danışmanlığını da yaptı.1986 yılı sonunda ABD/Chicago da Glimmer Sanat Galeriyle çalışmaya başladı.1994 yılında Mersin Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev aldı.1995-1998 yılları arasında aynı fakültede bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı yaptı. 2000 yılında üniversiteden ayrıldı. 2001 yılı mart ayında Chicago da Outdoor Show da En İyi Sanatçı ödülünü aldı.
Memiş ASLAN
Sanatçı 1949 yılında Isparta’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü mezunu olan sanatçı, fresko ve scrafito dallarında yüksek lisans yapmıştır. Resimleri doğa ve yaşam gerçekliğini içermektedir.
Meryem BAYRAKTAR
Mustafa ALTINTAŞ
Mustafa Altıntaş, 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. ilk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yaptı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitmeden birçok sergi gerçekleştirdi. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde birçok kişisel ve karma sergilerde sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`te özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi .Altıntaş`ın; Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. Paris, İstanbul'da uzun dönemler geçirdikten sonra 1991 yılından bu yana dönemsel geldiği Bodrum'da artık kalıcı olarak yaşamaktadır.
Mustafa ATA
1945 Trabzon'da doğdu .1971'de Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu .Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı Resimlerinde yüzeyselleştirilmiş bir espasta silüet olarak ele aldığı , kişilikleri belirsiz figürler çizer . Espası olabildiğince yalınlaştırır , böylece figürlerin yalnızlıkları daha da vurgulanıp belirginleşmiş olur .
Mustafa AYAZ
Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz 1938 yılında Trabzon doğumludur.1960-1963 yılları arasında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde öğrenim gördü.1966’da fakültede asistan olarak görev yaptı.1987’de profesör unvanıyla Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden emekli oldu. Toplam on iki ödül kazanan sanatçı,1971’de TRT Sanat Ödülünü ve 1973,1980,1983 Devlet Resim ve Heykel Sergilerinde başarı ödülleri almıştır.
Mustafa HORASAN
1965 Aydın doğumludur, 1986 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Ana Sanat dalı, Özgün Baskı resim bölümünden mezun olmuştur. Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, ABD ve İtalya'da sanatsal çalışmalar yapan sanatçı halen İstanbul'da kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyeliği yapmaktadır.
Sanatçı 1965 Aydın doğumludur. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Ana Sanat dalı, Özgün Baskı Resim bölümünden mezun olmuştur. Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, ABD ve İtalya ‘da sanatsal çalışmalar yapan sanatçı hala İstanbul Kadıköy’de bulunan atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan sanatçının, yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunmaktadır. Ayrıca sanatçının İstanbul Modern sürekli sergisinde bir eseri de yer almaktadır.
MUSTAFA ÖZEL
MUSTAFA ÖZEL 1961 - Sanatçı 1961 yılında Bilecik’ de doğmuştur. 1984 yılında Marmara Üniversitesi Resim bölümünden mezun olmuştur. Günümüze kadar Sotheby’s Comtemporary Art Turkısh de dahil olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı kişisel ve karma sergilerde yerini alan sanatçı, 2001-2004 yılları arasında Montreal’de Galerie Bernard Desroches ile çalıştı. Halen İstanbul’da yaşayan sanatçı, Kadıköy’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Mustafa PİLEVNELİ
Sanatçı 1940 yılında İstanbul da doğmuştur. Mustafa Pilevneli, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nun Dekoratif Resim Bölümü’nde dört yıl öğrenim görmüştür. Pilevneli, ilk gençlik yıllarında Kadıköy Halkevi'nde canlı modele dayalı resim çalışmalarından fotoğrafçılığa kadar uzanan etkinlikleri, uzaktan da olsa izlemiş bir sanat meraklısı olarak her tür malzemeyle, iki ya da üç boyutlu sanatın gerçekleştirilebileceği yolunda, eylemsel bir bilinç kazanmıştır. Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümü'nü 1960'da bitirince, aynı kurumda asistanlık görevine başlamıştır. Mustafa Pilevneli’nin sanatsal gelişim sürecinde çok çeşitli tür ve konular görülmekle birlikte sanatına Anadolu’ya ilişkin konuların sık sık girmesinin nedeni hiç kuşku yoktur ki kendisinden çok şey öğrendiği Bedri Rahmi Eyüboğlu’dur. Sanat çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.
Naime SALTAN
Gazi Eğitim Enstitüsü resim iş bölümünü bitirince: Hakkari, Edremit, Eskişehir, İstanbul Kolej Öğretmen Okulu lise ve orta okullarında resim öğretmenliğinde bulunup 1976 da kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. İlk sergisini 1950 yılında Hakkari’de açtı. Pek çok sergi açmış, karma sergilere ve devlet sergisine katılmıştır. Eserleri Yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarında, özel ve resmi daire duvarlarında bulunmaktadır. Müzeciliğin Türk kültürüne olan katkısına inanmış, Eskişehir Arkeoloji Müzesine 184 parça, Seyit Gazi müzesine 152 parça Türk el işlemesini çevreden toplayarak bağışta bulunmuştur.
Nazan PAMUK
1967 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, Almanya’da geçen çocukluk yıllarında resimle tanışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra Temel Sanat Eğitimi Uygulamalı Resim bölümünden iyi derece ile mezun olmuştur. Uzun yıllar çalışmalarını evinde, kendi atölyesinde ve akademisyen Yavuz Deniz’in atölyesinde sürdürmüştür. Bakırköy Sanat Merkezi, Bakırköy Kültür ve Sanat Merkezi, Taksim ART Gallery ve kendi atölyesinde sanat eğitmenliği yapmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen kişisel ve karma sergilerde eserlerini sanatseverlerle paylaşmayı sürdürüyor. Hayatı boyunca 14 kişisel, 14 karma, olmak üzere 28 sergi açmış olup, kişisel sergilerinde Sosyal Sorumluluk projelerine ağırlık vermiştir
1967 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, Almanya’da geçen çocukluk yıllarında resimle tanışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra Temel Sanat Eğitimi Uygulamalı Resim bölümünden iyi dereceyle mezun olmuştur. Uzun yıllar çalışmalarını evinde, kendi atölyesinde ve akademisyen Yavuz Deniz’in atölyesinde sürdürmüştür. Bakırköy Sanat Merkezi, Bakırköy Kültür ve Sanat Merkezi, Taksim ART Gallery ve kendi atölyesinde sanat eğitmenliği yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen kişisel ve karma sergilerde eserlerini sanatseverlerle paylaşmayı sürdürüyor. Sanatçı, sürrealist ve fantastik tarzıyla öne çıkan eserlerinde ağırlıklı olarak figür üzerinde çalışıyor. Hayatı boyunca 14 kişisel,14 karma olmak üzere 28 sergi açmış olup, kişisel sergilerinde Sosyal Sorumluluk projelerine ağırlık vermiştir.
Necdet ÇATAK
Sanatçı 1956 yılında doğdu. 1982 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan sanatçı, resme olan yakınlığı nedeniyle meslekte mimari illüstrasyona yönlendi. İstanbul’a ve resme olan aşkı sanatçının günümüze kadar 2500’e yakın yapıta imza atmasına vesile oldu. Dolmabahçe Sarayı’nın yapılışının 150 nci yılı münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Milli Saraylar İdaresi’nin sipariş ettiği 100 adet büyük boy tablo yaptı.
Necdet KUTLUCAN
1955 Ankara doğumlu sanatçımız, kent, çevre, ekoloji ve barış aktivistidir. 2014 yılında Haydarpaşa'nın aslına uygun kullanılması için yaptığı sergiden "Haydarpaşa'da Dans" isimli tablosu 1998 yılından beri çalışmalarını Halit Kandemir atölyesinde sürdürmektedir.
Nezihe BİLEN ATEŞ
1970 doğumlu olan sanatçımız, Lirizmi ön plana çıkartmayı yeğleyen, kendi sessizliği içinde bir şeyler söylemeyi tercih eden bir tavrı benimsemektedir. 1994 yılından itibaren İstanbul ve Adana da bir çok profesyonel sanatçı ile atölye çalışmalarına katılmış ve ortak çalışmalar gerçekleştirmiş olan sanatçı bu süreç içerisinde çok sergiye ve etkinliğe katılmış olup, çeşitli koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır. Sanatçı, kendi atölyesinde profesyonel olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Nihat Evren DERMAN
NİHAT EVREN DERMAN 1981 – Sanatçı, İstanbul doğumludur. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü mezunudur. 1993-2008 yılları arasında klasik ve çağdaş resim eğitimi alan sanatçı, bir çok neoklasik ve soyut dışavurumcu üslupta çalışmaya imza attı. Sanatçının yapıtları yurtiçi, yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır. Derman, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Olça TANSUK
1978’de İstanbul’da doğan Olça Tansuk İzmir Buca Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik -Cam bölümünü 2002 yılında bitirdi. Müzik ve Sanat Festivali organizasyonu, kişisel ve karma sergiler ,çocuk ve yetişkinlere yönelik Yaratıcı Atölye çalışmaları ve çeşitli sanat projeleri yapmaya ve uygulamaya devam etmektedir.
Osman YILMAZER
Osman Yılmazer, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü mezunudur. Adnan Çoker ve Ali Alparslan’dan eğitimler alan Yılmazer, kendi atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Parvin MOGHADAM SHIBAY
Sanatçı 1986 yılında İran Tebriz’ de doğmuştur. 2005 yılında İran Tebriz Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında Tebriz Azad Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirmiştir. Sanatçı’nın eserleri hem bireysel ,hem toplumsal bir varlık olarak insan deneyiminin derinlemesine bir anlayışını yansıtır. Sanatı, insan doğasının karmaşıklıklarını, beden ve ruh arasındaki bağlantıyı ve bizi gerçek benliğimizden koparan toplumsal baskıları keşfeder.
Parya GHADERI
Sanatçı, 1984 yılında İran Hamedan’da doğmuştur. Tebriz Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Parya Ghaderi Fotoğraf alanında İran ve İstanbul’dan iki diplomaya sahiptir. Sanatçı eserlerinde ‘’Her kadının içinde güçlü bir kaynak vardır, Topraktan kadına akan ve nesilden nesile aktarılan bu güç, doğuma ve evrime neden olan yaşam gücüdür. Doğum, yaşam, ölüm…’’
Prof. Dr. Ahmet ALBAYRAK
PROF. DR. AHMET ALBAYRAK 1982 Kayseri doğumludur. 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden fakülte birincisi olarak mezun olmuştur. Paris ve New York başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen etkinliklere katılmış ve birçok ödüle layık görülmüştür. 2013 yılında, Paris’te, Cite Des Arts’ta misafir sanatçı olarak Türkiye stüdyosunda çalışmalar gerçekleştirmiştir. 72. Devlet Resim Heykel Sergisi Yarışması olmak üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 defa ödül almıştır. Dışişleri Bakanlığı'nda, Diplomasi Akademisi'nde dersler vermiştir.
Prof. Fahri SÜMER
Sanatçı, 1942 yılında Bozüyük’te doğmuştur.1965 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü Halil Dikmen, Cemal Tollu ve Neşet Günal Atölyelerin de eğitim görmüştür. 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden” Sanatta Yeterlilik” almış ve aynı yıl doçent olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliğine kabul edildi ve 1992 yılında profesör ünvanını aldı, halen aynı fakültede öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Resimsel kişiliğini Rembrandt, Cezanne, Bernard Buffet ve Çin, Japon sanatlarından etkilenerek oluşturmuştur. Azaltılmış renk ve leke değerleriyle yöresel konuları işlemiştir.
Sanatçı 1942 yılında Bozüyük’te doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü mezunudur. 1985-1996 yılları arasında Belçika ve Luxemburg’ta sergiler açtı. Eserleri suluboya, özgün baskı ve desen türündedir.
Safiye Mine ERDURAK
1956 yılında Çankırı’da doğdu. 1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Resim-İş Sanat dalı Halil Akdeniz atolyesinden mezun oldu. İzmir Resim Heykel Müzesinde çocuk atolyesini tekrar oluşturdu.Aynı müzede ve Şanlıurfa Müzelerinde eserleri bulunmaktadır Eserleri yurtiçi ve yurtdışında koleksiyonlara girdi. Anadoluda sergiler açtı.11 kişisel ve uluslararası birçok karma sergide yer aldı.
Salih ACAR
Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. 1966 yılına kadar genellikle yöresel köylü figürlerinin üsluplaştırılmasına dayalı bir sanat anlayışı doğrultusunda yapıtlar veren Salih Acar, yüzeye bağlı, süsleyici ve çizgisel bir anlatıma öncelik tanıyan bu çalışmalarında, kırsal kesime özgü yaşamı, gerçekçi ve illüstratif bir bakış açısıyla yansıttı.
1927 Bulgaristan doğumludur,23 yaşında Sofya Sanat Akademisi'nden mezun oldu. Daha sonra Türkiye'ye gelerek 1955 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitiren Acar, sanat hayatı boyunca İsviçre, İstanbul ve Ankara'da çok sayıda sergi açtı. Çeşitli ödülleri bulunan ve Ressamlar Derneği üyesi de olan Acar'ın eserlerinin çok büyük bölümü kuşlar üzerinedir.
Salim ÖZÜDOĞRU
Resim çalışmalarına doğup büyüdüğü Karadeniz’de, manifatura dükkanı işlettiği yıllarda başlayan Salim Özüdoğru’nun ilk eseri 1950’li yılların başında yaptığı Atatürk’ü at üzerinde üniformalı olarak gösteren tablodur. Resim alanında herhangi bir eğitimi olmayan ve kendi kendini yetiştiren ressam, ilk atölyesini Samsun’da açmış ve bu yıllarda ağırlıklı olarak portre çalışmıştır. Daha sonra Ankara’ya taşınarak sanat çalışmalarına bir süre burada devam etmiş, 1970’li yılların başında ise İstanbul’a yerleşmiştir. Genellikle yağlı boya tekniği ile yaptığı natürmort ve manzaralarıyla tanınan sanatçı çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.
Selahattin YILDIRIM
1960 yılında Sivas'da doğdu . Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi , Resim Bölümünü bitirdi .1989 - 99 yılları arasında Almanya , Hollanda , Belçika , İngiltere ve İtalya'da çeşitli galeri , müze ve fuarlarda inceleme ve araştırma gezileri yaparak resim çalışmalarında bulundu .Desen ağırlıklı çalışmalarıyla tanınan , desenin özellikle portre çalışmalarında siyah-beyazın dramatik etkisini başarıyla kullanan genç kuşak sanatçılarındandır . Benzer tutumu figür ağırlıklı boya resimlerinde de görmek mümkündür .Toplumsal yaşamın sorunlarına tepkisel , sorgucu tavrını biçime ve renge dönüştürürken figürün bütün olanaklarını kullanmaktadır .Resimleri bir yanıyla toplumcu , gerçekçi bir yanıyla ekspresif figür resmi sayınlabilir . Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir .
Selma KOÇ
Sanatçı, 1992 Adana doğumludur. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde eğitim aldı. 2018 yılında Circular, Marina Mersin de ilk sergisini açtı. Daha sonra 2022 yılında Bazaart Ferda Art Platform İstanbul ve Marmara University ‘’Göçmenler’’ sergisini açtı . Sanatçı, üretimlerini yaparken farklı disiplinlerden yararlanan sanatçı öznenin kendini var edebilmesi, bir iktidar sahibi olması ,çalışmaların ana temasını oluşturmaktadır. Konuşan, türlü türlü düşüncelere ve kimliklerine bürünen hayvan karakterleri paralel biçimde Koç’un resimlerinde vücut bulur. Mekânların işlevsizleştiği fonlarda beliren bu hayvan referanslı figürler; iktidar, statü, ezicilik ve şiddetin sembolik ifadeleriyle kendilerini konumlandırır.
Serkan ADIN
1977 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi), Resim Bölümü'nden mezun olan Adın, x-ist'te Anlık İleti, Farklı Kaydet, E-Doll, Oyunbozan ve AnonymoX isimli sergilerini gerçekleştirdi. Bulgaristan (11. Uluslararası Varna Bienali, 2001), İspanya (Printmakers, 2002) ve Japonya (4. KIWA-Kyoto Uluslararası Kyoto Ağaç baskı Birliği, 2003) merkezli sanat kurumlarından baskı alanında birçok ödül alan sanatçının eserleri Bulgaristan, Romanya, İsveç, Makedonya, Japonya ve Kore dahil birçok ülkede dünyanın farklı ülkelerinde sergilenmiştir.
Seydi Murat KOÇ
1981 yılında Akşehir'de doğdu. 1998 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Resim Ana sanat dalından, 2002 yılında mezun oldu. 2006 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şuanda Doğuş Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bugüne kadar 19 kişisel sergi gerçekleştirdi ve 200’ün üzerinde ulusal ve uluslararası karma sergide yer aldı. RH+ Sanat Dergisi “2005 Yılı Genç Ressamı”, 2010 yılı 70. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü gibi ödülleri içeren 18 ödüle layık görüldü. Seydi Murat Koç, çalışmalarını İstanbul-Moda'da bulunan özel atölyesinde sürdürmektedir.
Sezai ÖZDEMİR
SEZAİ ÖZDEMİR (1953-2018) 1953 yılında Ankara’da doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu 12 Ocak 2015'te Nazım Hikmet'in ölümünün 113. yılı nedeniyle Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak Hikmet'in portesini çizen 30 ressamdan biri oldu. 23 Mayıs 2018'de İstanbul'da yaşama veda eden sanatçı, Barok ışık etkileriyle klasik-akademik sanat anlayışını benimseyen, toplumsal gerçekçi içerikleri ön plana çıkaran bir teknik kullanmaktadır.
Stephan SEDLACEK
Sanatçı, 1868 doğumludur, Rokoko Dönemi'nden büyük tür sahneler ve oryantal eserleriyle tanınan Avusturyalı ressam, 1936 yılında vefat etmiştir.
Suna ÖZKALAN
SUNA ÖZKALAN Sanatçı, 1936 yılında Kayseri’de doğdu. 1965 yılında Ankara Türk Amerikan Kültür Derneği’nde Refik Ekipman ve Lütfü Günay’ın öğrencisi olarak resim çalışmalarına başlamış. 1972 yılında Ankara Güzel Sanatlar Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açmıştır. 1987 yılında ise heykel çalışmalarına başlamıştır. Ankara Sanat Derneği’nin düzenlediği yarışmalarda iki kez ikincilik ödülünü ve küçük heykel dalında mansiyon almıştır. Yurt içi ve yurt dışında kişisel, karma ve ortak 60’dan fazla sergiye katıldı. Cumhurbaşkanlığı senfoni Orkestrası provalarını izleyerek, resme dökmüştür. Suna Özkalan resim çalışmalarını İzmir Foça’da sürdürmektedir.
Şenol SAK
Sanatçı 1964 yılında Bolu’da doğdu. Ahmet İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.1993 yılından itibaren 27’si Türkiye’de, 7’si yurtdışında olmak üzere 34 kişisel sergi açtı. Otuzdan fazla ülkede 300’ün üzerinde karma ve grup sergileri ile çeşitli bienal, trienal ve diğer sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurtdışındaki çok sayıda özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, A.I.A.P. (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) ve GESAM (Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesidir. Yaklaşık 25 yıldan bu yana çalışmalarında sadece “balık” formunu kullanmaktadır.
Şeref BİGALI
ŞEREF BİGALI 1925 – 2005 Sanatçı,1925 İzmir Bergama doğumludur. 1944 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne girdi. Cemal Tollu atölyesinde altı yıl öğrenim gördü. 1950 yılında Afyon ve İzmir Karşıyaka’da Resim Öğretmenliği yaptı. 1962’de Paris’e giderek Henri Goetz Atölyesine devam etti. Elliye yakın kişisel sergi açtı ve çok sayıda eseri müzelerde, yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 1986 yılında Devlet Resim Büyük Ödülü, daha sonra Türkiye İş Bankası Büyük Ödülünü kazandı. Sanatçı, 2005 yılında Çanakkale Biga’da vefat etti.
Şerif KİNO
Sanatçı,1961 Mardin doğumludur. 1987-1992 yılında Marmara Üniversite Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. İlk kişisel sergisini 1995 yılında Sweden İsveç Nini Galeri de, İlk karma sergisini ise 1993 yılında İstanbul Basın Müzesi’nde açmıştır. Resimlerinde renkler, boşluklar, geniş mekânlar ve insan figürleri dikkat çeker. Sanatçı, çalışmasını ve yaşantısını Mardin’de sürdürmektedir.
Tankut BİLGE
1942’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi (Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü’nü 1963 yılında bitirdi. Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında 40’ın üzerinde kişisel sergi açıp muhtelif zamanlarda birçok karma sergiye katıldı. Türkiye’de özel kişi ve kuruluşlarda olduğu kadar A.B.D., Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya Cumhuriyeti, İspanya, ve Mısır gibi ülkelerin özel koleksiyonlarında da yapıtları bulunmaktadır. Sanatçı Türkiye’nin önde gelen ressamları arasındadır. Sanatçı şimdi İstanbul’daki özel atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmektedir.
Tijen ŞİKAR
Tunca SUBAŞI
TUNCA SUBAŞI 1982 – Sanatçı, İzmir doğumludur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü mezunudur. 2009 yılında kurulan Sanatorium Sivil Sanat İnisiyatifi ve Çağdaş Sanat Galerisi kurucu üyelerindendir. İstanbul’da Galeri Artist, Çağla Cabaoğlu Sanat Galerisi, Sanatorium Galeri ve Pi Artworks Galeri gibi galerilerde kişisel sergiler açmış, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katılmıştır. 2006 yılında Mac Art Galeri Resim Yarışması’nda birincilik ödülü almıştır. Sanatçı, çalışmalarına Kadıköy semtindeki atölyesinde devam etmektedir.
Tuncay ŞEVKETOĞLU
1966’da Bulgaristan’da doğan Tuncay Şevketoğlu, resim ve doku çalışmalarına 1999 yılında İstanbul’da başladı. Sanat hayatının başından bugüne dek “sürekli değişim”i benimseyen sanatçı, devinimin getirdiği yeniliklerle çalışmalarını renklendirmeye çalışmaktadır. Şevketoğlu, İstiklal’de tramvay, Ortaköy’de cami, Galata’da kule ve Mevlevihane’de semazendir. Sınır koymadan, kimilerinin üsluptan dolayı yadırgayabileceği modern bir tarzda, var olan eskiyi özgün bir çerçevede günümüze taşıyarak ve sürekli yenilenerek İstanbul’un güzelliklerini bize göstermeye devam ediyor. Sanatçı, 7’sı kişisel, 2’si karma olmak üzere 8 ulusal, 1 uluslararası sergiye katılmıştır.
1966’da Bulgaristan’da doğan Tuncay Şevketoğlu, resim ve doku çalışmalarına 1999 yılında İstanbul’da başladı. Sanat hayatının başından bugüne dek “sürekli değişim”i benimseyen sanatçı devinimin getirdiği yeniliklerle çalışmalarını renklendirmeye çalışmaktadır. Şevketoğlu, İstiklal’de tramvay, Ortaköy’de cami, Galata’da kule ve Mevlevihane’de semazendir. Sınır koymadan, kimilerinin üsluptan dolayı yadırgayabileceği modern bir tarzda, varolan eskiyi özgün bir çerçevede günümüze taşıyarak ve sürekli yenilenerek İstanbul’un güzelliklerini bize göstermeye devam ediyor. Sanatçı, 7’sı kişisel, 2’si karma olmak üzere 8 ulusal, 1 uluslararası sergiye katılmıştır.
Resim çalışmalarına 1999 yılında başladı.Sanat hayatının başından bugüne dek sürekli bir değişimi benimsedi.Özgün bakış açısıyla geliştirdiği resimsel tekniklerini “İstanbul” temalı çalışmalarda karakterine has bir şekilde yorumlamıştır.Resimlerindeki hareketliliği,simgeleşmiş İstanbul görüntüleriyle kentteki hareketliliği özdeşleştirerek yakalamıştır. Resim çalışmaları dışında çeşitli ülkelerde doku çalışmalarında bulunmuş İngiltere ve İskoçya’daki galerilerle çalışmıştır.Resimlerinde empresyonizm (kendi tabiriyle lekesel realizm) serbest çalışma stilini benimsemiştir.İstanbul resimlerinde kendisine haklı yer edinen sanatçının fırça darbelerinde renk ve hareket ahenk içerisindedir.
Turgut ATALAY
1918 - 2004 1918 Konya doğumludur. 1936-1945 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde önce Nazmi Ziya Gülan, sonra İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde öğrenim görmüştür. 1946 yılında Edirne ‘de yaptığı bir resim, Paris’te UNESCO sponsorluğunda yapılan uluslararası sergiye kabul edilmiştir. 1955’ te bir rölyefi Etibank ödülünü kazanmıştır.2004 yılında İstanbul da yaşama veda etmiştir. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde, başka müze ve galerilerde ,özel koleksiyonlarda yapıtları vardır. Sanatçı, Figür ağırlıklı bir çizgide göstermeci ve süslemeci etkileri içeren karma bir üsluba sahiptir
Ümit DOĞAN
Özgün baskı tekniği ile birçok ödül kazanan ünlü sanatçı 2013 yılında başladığı tekniğini, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde geliştirmeye devam ediyor.
Vedat ÖRS
Sanatçı, 1961 yılında Uşak`ta doğmuştur. 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun olmuştur. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açmış ve Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katılmıştır. 1996’da Ankara Devlet Resim Heykel Yarışmasında “Sergileme “, 1999’da Adana Çimento Yarışmasında Mansiyon kazanmıştır. Sanat hayatının 25.yılını geride bırakan Vedat Örs, kendi kuşağı içinde sanatsal tavrı, vizyonu, deneysel yaklaşımı ile tanınan bir sanatçıdır. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir.
Sanatçı,1961 Uşak doğumludur. 1984 yılında Ankara Üniversite’sinden mezun olmuştur. New york ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açmış ve Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katılmıştır. 1996 yılında Ankara Devlet Resim Heykel Yarışmasında ’’Sergileme’’ 1996 ‘da Adana Çimento Yarışmasında Mansiyon kazanmıştır. Sanat hayatının 25.yılını geride bırakan sanatçı, kendi kuşağı içinde sanatsal tavrı, vizyonu, deneysel yaklaşımı ile tanınan bir sanatçıdır. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Yaşar ÇALLI
Sanatçı,1941 Denizli doğumludur. Ünlü ressam İbrahim Çallı'nın torunudur. İlk kez galeri hocası Halil Dikmen ile, daha sonra atölye hocası olan Zeki Faik İzer ile çalışmıştır. İlk sergisini İstanbul’da Beyoğlu Şehir Galerisi’nde açmıştır. Yaşar Çallı 1974 yılında İstanbul Hilton’da portreler sergisi açarak da Hilton Otelde Resim sergisi açma geleneğini başlatan ilk sanatçı olmuştur. Atatürk, birçok devlet başkanı ve ünlülerin portrelerini yapmıştır. Sanatçı 2003 yılından itibaren çalışmalarına Ankara‘da bulunan atölyesinde devam etmektedir.
Yiğit YAZICI
Yiğit Yazıcı, 1969’da Bursa’da doğdu, 1984’te İstanbul’a taşındı. 1992’de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu ve kendi atölyesinde çalışmalarına başladı. Aynı sene ilk uluslararası sergisi olan "New York-İstanbul "’u AKM’de açtı. 1995’te ilk solo sergisini Maya Galeri’de gerçekleştirdi. Birçok sergi ve fuarda yer aldı. 2019’da Gamma Art Galery ile Art Miami’ye katıldı Eserleri ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer almaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmekte 1998 yılında "Shoe Wardrobes” sergisindeki fonksiyonel eserleri özellikle dikkat çekmiştir. Sorular ve cevaplar, Yiğit Yazıcı için ilham kaynağına dönüşen, zihni ve ruhu besleyen, hayal etmeye iten güçteler. Bu güçler, onun sanata yaklaşımını da etkiliyor. Çeşitli mottolarla, renk ve desen zenginliğiyle, doğal olanın insan üretimiyle birleşmesiyle bir temsil sunuyor.
Zeki Faik İZER
ZEKİ FAİK İZER 1905 – 1988 Sanatçı,1905 İstanbul doğumludur. 1923 yılında Sanayii Nefise Mektebi’nde İbrahim Çallı atölye ’sinde eğitim görmüştür. 1928-1932 yılları arasında Paris’te Andr Lhote ve Emile Oton Friezs atölyelerinde sanat eğitimini geliştirmiştir. 1930‘lu yıllarda çıplak konulu resimlerle figür deformasyonuna dayalı biçim çözümlemeleriyle sanat çalışmalarına başlamış olup, 1939’da ilki gerçekleşen Devlet Resim ve Heykel sergilerinin dördüncüsünde birincilik ödülü almıştır. İlk kişisel sergisini 1945 yılında açmıştır. 1968 yılında emekli olmuştur. Osman Hamdi bey onur ödülünü 1983 yılında Akademi’nin 100. kuruluş yılı nedeni ile alan sanatçı,1988 yılında vefat etmiştir.
ZHANG Lİ
Ressam Zhang Lİ 2015 yılında yaptığı bu resimde, dağın ve akarsunun muhteşemliğini resmettiğini, bunun yaşamın özü olarak gördüğünü ifade etmektedir.
Zühtü MÜRİDOĞLU
Zühtü Müridoğlu (1906 – 1992) Türk heykel traş ve ressam Zühtü Müridoğlu 1906’da İstanbul’da doğdu. 1924 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde ünlü heykel traş ve hoca İhsan Özsoy’un öğrencisi oldu ve I 928’de buradan mezun olarak Paris’te Colorassi Akademisi’nde Marcel Gimond Atölyesi’nde bir yıl eğitim gördü. 1923’de yurda dönünce Samsun Lisesi resim hocalığına atandı ve dört yıl burada çalıştıktan sonra İstanbul Arkeoloji Müzesine heykeltraş olarak geçti. 1939 yılında yeni açılan Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde görev aldı ve burada 1950’ye kadar dekoratif sanatlar ve modelaj hocalığı yaptı. Daha sonra Mahir Tomruk’tan boşalan Heykel Bölümü Şefliğine atanmıştır. Cumhuriyet kuşağının Ratip Aşir Acudoğlu, Hadi Bara ile birlikte en önemli heykel traşlarından olan Müridoğlu, cumhuriyetin ilk yıllarında sanat eğitimine, 1 930’larda ise sanat dünyasına girmiştir. Sanatçının 1930-1950 yıllarındaki dönemi figüratif dönem olarak tanımlanabilir. Daha sonraki dönemde ise yaptığı çalışmalarda sentezi, soyut yönde sınıra kadar ittiği ağaç ve bakır figürlerinde, usta ve duygulu bir sanatçı kimliği hala ön plandadır.
Türk heykeltraş ve ressam sanatçı, 1906’da İstanbul’da doğdu. 1924 yılında girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi heykel bölümünden 1928 yılında mezun oldu. Paris’te Colorassi Akademisi’nde, Marcel Gimond Atölyesi’nde bir yıl eğitim gördü. 1936-1939 yılları arasında İstanbul Arkeoloji Eğitim Enstitüsü’nde resim öğretmeni olarak görev yaptı. 1947 yılında İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ders vermeye başladı. Türkiye’de heykel sanatının gelişmesinde önemli katkıları oldu. 1941-1943 yıllarında Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Anıtı’nın yapımını gerçekleştirdi. 1950’lerde geometrik soyuta yönelerek bu anlayışın Türkiye’deki ilk temsilcisi olmuştur.
Bize aşağıdaki iletişim bilgileri ile ulaşabilirsiniz.